Bekercompetitie

Maandagavond is de eerste ronde gespeeld van de clubbeker. Zeven van de acht partijen zijn gespeeld, de partij tussen Wietze en Wim wordt nog op 6 november gespeeld.

Dennis was de eerste winnaar van de avond. Dat moest ook wel, want hij had maar 15 minuten bedenktijd tegen Tamara. Ook Ferdi had slechts 15 minuten bedenktijd, maar hij had iets meer tijd nodig dan Dennis om van Foeke te winnen. In de tussentijd had Erik, met 30 minuten bedenktijd, al gewonnen van Youssef.

In drie partijen begonnen spelers met 1 en respectievelijk 2 uren bedenktijd. Van deze partijen was het ratingverschil tussen Peter de Jong en Wouter het kleinst. Toch was dit de partij die als eerste werd beslist. Wouter won met zwart. In de partij tussen Wiebe en Tjeerd bereikte Tjeerd een gewonnen eindspel, Wiebe zag dat Tjeerds a-pion zou gaan promoveren voor zijn h-pion en gaf op. De grootste stunt van het vorige bekerseizoen stond op naam van Galid, maar dit jaar hield het voor hem na een ronde op, Roelof kwam als winnaar uit de strijd.

De enige partij in de A-categorie ging tussen Frits en Rinze. Deze partij leverde ook de enige verrassing van de avond op, als je daarvan mag spreken. Frits won, ondanks een iets lager rating.

Uitslagen eerste ronde

1. Hein van der Wijk: verder zonder spelen
  2. Wiebe Oppenhuizen – Tjeerd Siblesz 0-1
  3. Peter de Jong – Wouter van de Griendt 0-1
  4. Wietze de Ruiter – Wim Visser (6 november)
  5. Bas van der Zwaag: verder zonder spelen
  6. Erik Klaassen – Youssef Ahmed 1-0
  7. Frans van Dam: verder zonder spelen
  8. Peter Kalteren: verder zonder spelen
  9. Ilja Bondarev: verder zonder spelen
  10. Tamara de Vries – Dennis Pieck 0-1
  11. Frits Heidinga – Rinze van der Berg 1-0
  12. Galid ben Amar – Roelof Klinkers 0-1
  13. Ferdi van Bavel – Foeke Kroondijk 1-0
  14. Klaas Abma: verder zonder spelen
  15. Henk Westerink: verder zonder spelen
  16. Peter Doetjes: verder zonder spelen

Verder zonder spelen

Het bekerviertal van schaakclub Heerenveen bereikt de volgende ronde in de FSB-beker.
Daarmee is helaas ook alles gezegd. De opponent uit Franeker trok zich terug, omdat men geen volwaardig viertal op de been kon brengen. Een reglementaire 0-4 derhalve.

Heerenveen wint beker

De Heerenveense schakers wonnen in Akkrum de bekerfinale van Philidor.
Philidor leek op winst af te stevenen, maar de Heerenveners hielden de reguliere partijen op 2-2.
Snelschaken moest de beslissing brengen. Hierin toonde Heerenveen zich bedrevener dan de Leeuwarder tegenstander: 1-3.
Voor het eerst in ruim twintig jaar gaat de beker naar Heerenveen! Klik hier voor een uitgebreid verslag van uw reporter ter plaatse.

De start van de bekerfinale

Bekerfinale in Akkrum

De finale van de FSB-beker tussen Philidor en Heerenveen wordt gehouden in Akkrum.
Op maandag 18 april zullen naar verwachting niet alleen de vier spelers in café Kromme Knilles aanwezig zijn, maar ook andere Heerenveense schakers tonen belangstelling voor de finale.

Driemaal De Donger

Nadat het tweede team afgelopen maandag De Donger II een gelijkspel moest toestaan, is het komende maandag aan het eerste om de punten in Heerenveen te houden.
En alsof dat nog niet genoeg is, volgt binnenkort nog een onderling duel voor de FSB-beker.

Zilveren Dame naar Bodegraven

Vandaag heeft onze clubkampioen Piet van der Zee het eremetaal ontvangen dat bij het kampioenschap hoort.
De voorzitter werd gastvrij in Bodegraven onthaald op koffie en bokkenpootjes en kon Piet de verdiende beker en de Zilveren Dame overhandigen. Piet beloofde plechtig de Zilveren Dame met respect te behandelen en glanzend opgepoetst volgend jaar in Heerenveen te laten terugkeren.
Piet laat alle Heerenveense schakers hartelijk groeten!