Verder zonder spelen

Het bekerviertal van schaakclub Heerenveen bereikt de volgende ronde in de FSB-beker.
Daarmee is helaas ook alles gezegd. De opponent uit Franeker trok zich terug, omdat men geen volwaardig viertal op de been kon brengen. Een reglementaire 0-4 derhalve.

Heerenveen wint beker

De Heerenveense schakers wonnen in Akkrum de bekerfinale van Philidor.
Philidor leek op winst af te stevenen, maar de Heerenveners hielden de reguliere partijen op 2-2.
Snelschaken moest de beslissing brengen. Hierin toonde Heerenveen zich bedrevener dan de Leeuwarder tegenstander: 1-3.
Voor het eerst in ruim twintig jaar gaat de beker naar Heerenveen! Klik hier voor een uitgebreid verslag van uw reporter ter plaatse.

De start van de bekerfinale

Bekerfinale in Akkrum

De finale van de FSB-beker tussen Philidor en Heerenveen wordt gehouden in Akkrum.
Op maandag 18 april zullen naar verwachting niet alleen de vier spelers in café Kromme Knilles aanwezig zijn, maar ook andere Heerenveense schakers tonen belangstelling voor de finale.

Driemaal De Donger

Nadat het tweede team afgelopen maandag De Donger II een gelijkspel moest toestaan, is het komende maandag aan het eerste om de punten in Heerenveen te houden.
En alsof dat nog niet genoeg is, volgt binnenkort nog een onderling duel voor de FSB-beker.

Zilveren Dame naar Bodegraven

Vandaag heeft onze clubkampioen Piet van der Zee het eremetaal ontvangen dat bij het kampioenschap hoort.
De voorzitter werd gastvrij in Bodegraven onthaald op koffie en bokkenpootjes en kon Piet de verdiende beker en de Zilveren Dame overhandigen. Piet beloofde plechtig de Zilveren Dame met respect te behandelen en glanzend opgepoetst volgend jaar in Heerenveen te laten terugkeren.
Piet laat alle Heerenveense schakers hartelijk groeten!