Uitslagen 2e ronde interne competitie

Gisteravond werd de 2e ronde gespeeld in de interne competitie. De opkomst was al iets beter te noemen; er werden 8 partijen gespeeld en Bert speelde tegen nieuwkomer Youssef. Dat de schaaksport in Syrie vrij populair is kon Bert ervaren na tot tweemaal toe verloren te hebben :-). Jan Bosma wist zijn bliksemstart van vorige week geen goed vervolg te geven en verloor, in de langste partij van de avond,  van Carla. Roelof en Bas deelden al vlot de punten. Rinze en Wiebe deden er iets langer over maar speelden uiteindelijk ook remise. Alle uitslagen en de stand zijn weer terug te vinden op de bekende plek of door te klikken op de links in deze zin.

uitslagen 1e ronde interne competitie

De 1e ronde van de competitie zit er weer op. De opkomst was deze 1e ronde nog erg matig te noemen maar wie naar buiten kijkt deze dagen begrijpt wel enigszins waarom. Ondanks de hoge temperaturen en de vakantiestemming die daar meestal mee gepaard gaat kwamen er deze avond toch nog 12 (van de 25 min of meer actieve schakers) op de clubavond af. Een verrassing viel er al direct te noteren aangezien nieuwkomer Jan Bosma de nummer twee van vorig jaar Arjen wist te verslaan. De overige partijen eindigden zoals op basis van de ratingverschillen te verwachten viel. De enige remise van de avond viel te noteren bij de partij tussen Foeke en Henk. De uitslagen en de stand na de eerste ronde staan achter de linkjes aan het begin van deze zin. Hopelijk is het volgende week een stuk drukker; aan het weer zal het, als de voorspellingen uitkomen, in ieder geval niet liggen.

Schaak 960

 

Zelfs een bijna honderdjarige is nooit te oud om iets nieuws te proberen en dus zetten de Heerenveense schakers zich afgelopen maandag aan het Schaak960. Waar een andere beginstelling al niet toe kan leiden: mooie combinaties, vreemde vergissingen, verrassende invallen.

Tot algemeen vermaak van de aanwezigen werden er vier ronden gespeeld. Voor herhaling vatbaar, zo lijkt het.

Uitslagen interne competitie

de interne competite werd deze week de vierde ronde gespeeld. Piet van der Zee hield enigszins verrassend Arjen Pragt op remise. Verder viel het op dat er veel remiseverzoeken werden gedaan -uw verslaggever telde er zeker zes- maar dat in al die partijen er uiteindelijk een winnaar kwam. De uitslagen ware als volgt:

Arjen Pragt – Piet van der Zee 1/2-1/2

Ferdi van Bavel – Bas van der Zwaag 1/2-1/2

Rinze v/d Berg – Jelle Broer 1 – 0

Erik Klaassen – Rouke de Jager 1 – 0

Peter Doetjes – Tjisse Ganzevoort 1 – 0

Frans van Dam – Leo Koot 1 – 0