Bekercompetitie

Maandagavond is de eerste ronde gespeeld van de clubbeker. Zeven van de acht partijen zijn gespeeld, de partij tussen Wietze en Wim wordt nog op 6 november gespeeld.

Dennis was de eerste winnaar van de avond. Dat moest ook wel, want hij had maar 15 minuten bedenktijd tegen Tamara. Ook Ferdi had slechts 15 minuten bedenktijd, maar hij had iets meer tijd nodig dan Dennis om van Foeke te winnen. In de tussentijd had Erik, met 30 minuten bedenktijd, al gewonnen van Youssef.

In drie partijen begonnen spelers met 1 en respectievelijk 2 uren bedenktijd. Van deze partijen was het ratingverschil tussen Peter de Jong en Wouter het kleinst. Toch was dit de partij die als eerste werd beslist. Wouter won met zwart. In de partij tussen Wiebe en Tjeerd bereikte Tjeerd een gewonnen eindspel, Wiebe zag dat Tjeerds a-pion zou gaan promoveren voor zijn h-pion en gaf op. De grootste stunt van het vorige bekerseizoen stond op naam van Galid, maar dit jaar hield het voor hem na een ronde op, Roelof kwam als winnaar uit de strijd.

De enige partij in de A-categorie ging tussen Frits en Rinze. Deze partij leverde ook de enige verrassing van de avond op, als je daarvan mag spreken. Frits won, ondanks een iets lager rating.

Uitslagen eerste ronde

 1. Hein van der Wijk: verder zonder spelen
 2. Wiebe Oppenhuizen – Tjeerd Siblesz 0-1
 3. Peter de Jong – Wouter van de Griendt 0-1
 4. Wietze de Ruiter – Wim Visser (6 november)
 5. Bas van der Zwaag: verder zonder spelen
 6. Erik Klaassen – Youssef Ahmed 1-0
 7. Frans van Dam: verder zonder spelen
 8. Peter Kalteren: verder zonder spelen
 9. Ilja Bondarev: verder zonder spelen
 10. Tamara de Vries – Dennis Pieck 0-1
 11. Frits Heidinga – Rinze van der Berg 1-0
 12. Galid ben Amar – Roelof Klinkers 0-1
 13. Ferdi van Bavel – Foeke Kroondijk 1-0
 14. Klaas Abma: verder zonder spelen
 15. Henk Westerink: verder zonder spelen
 16. Peter Doetjes: verder zonder spelen