Sipke Ernst winnaar Friese online titel blitz

Zaterdagavond 25 april heeft Sipke Ernst de Friese titel online blitz behaald.

Het door technische problemen uitgestelde toernooi had een deelnemersveld van 33 spelers. Een Fries kampioenschap waardig aantal.

Hoewel het alles behalve een makkelijk toernooi was voor Sipke, is hij zonder twijfel de terechte winnaar. Met een score van 10,5 uit 12 had hij een gelijke score met Migchiel de Jong, maar aangezien de partij tussen Migchiel en Sipke in het voordeel van laatstgenoemde is beslist, telt uiteindelijk het onderlinge resultaat.

Overigens had het niet veel gescheeld of de titel was wederom naar Migchiel gegaan. Hierin moet worden opgemerkt dat het sterke spel van Ferdi tegen zowel Sipke als Migchiel hierin doorslaggevend is gebleken. Tegen beide spelers heeft Ferdi remise gespeeld. De partij in ronde 11 tegen Sipke had in het voordeel van Ferdi kunnen uitvallen (dame tegen koning), maar de tijdscontrole is onverbiddelijk, waardoor deze partij alsnog in remise eindigde.

De gehele uitslag is te vinden via deze link.

Hieronder de top 3

  1. Sipke Ernst 10,5 – 12
  2. Migchiel de Jong 10,5 – 12
  3. Timo Koffeman 9,5 – 12

Volgende week 2 mei is het laatste Fries kampioenschap online georganiseerd door schaakclub Heerenveen. Het bullet toernooi zal een tijdscontrole kennen van 2 minuten + 1 seconde per persoon.

Inschrijven kan op deze site.