Grandprix Heerenveen

Zaterdag 23 mei vindt in Heerenveen het slottoernooi plaats van het grand prix circuit van de FSB. Het grand prix circuit telde dit jaar 7 toernooien die georganiseerd werden door verschillende verenigingen binnen de FSB. Het laatste toernooi is alweer een tijd geleden (31-01-2015 in Damwoude) echter door ruimtegebrek op de agenda vindt het slotakkoord dus pas zaterdag plaats. De opzet van de grand prix toernooien is als volgt. Er wordt gespeeld met één hoofdpoule van zes kinderen, hieronder worden poules gevormd van ongeveer acht kinderen (afhankelijk van de opkomst op de dag zelf) van gelijkwaardig niveau. In alle poules wordt een enkelvoudige competitie gespeeld; alle kinderen in één poule spelen dus één keer tegen elkaar. De hoofdpoule speelt met een speeltempo van 20 minuten per persoon per partij, de lagere poules spelen met een speeltempo van 15 minuten per persoon per partij. In de laagste poules wordt op de dag zelf door de wedstrijdleiding besloten of er met of zonder klok wordt gespeeld.

Prijzen zijn er voor de nummers 1, 2 en 3 van iedere poule; aangezien dit de slot grand prix is zijn er ook nog prijzen (waaronder een hele grote wisselbeker :-)) voor de beste vijf spelers/speelsters in het totaalklassement. Dit totaalklassement wordt berekend direct na het eindigen van dit toernooi, zodat de bekers voor de totale grand prix als dit toernooi gelijktijdig kunnen worden uitgereikt. Grote kans dus dat er kinderen met meer dan één beker naar huis gaan!

Het toernooi vindt niet plaats op onze vaste locatie; voor dit toernooi zijn we uitgeweken naar wijkcentrum de Kempenaer aan de dr. Wumkeslaan 4, 8442 EM te Heerenveen. In deze voormalige basisschool zit tegenwoordig een wijkcentrum. Koffie, thee, limonade en snoep worden hier verkocht tegen zeer billijke prijzen. Het verzoek is dan ook om hier waar mogelijk gebruik van te maken. Tussen de 3e en 4e ronde door worden de kinderen getrakteerd op een patatje om de ergste honger te stillen :-).

Zodra de deelnemers bekend zijn volgt de indeling en speelschema op deze pagina, dit zal waarschijnlijk vrijdagavond laat of zaterdagochtend zijn. De inschrijving voor dit toernooi wordt gesloten op vrijdagavond rond 19:00.

Voor meer informatie zie het affiche hieronder.

Downloaden (PDF, 84KB)