Jeugdschaak

Schaakclub Heerenveen organiseert ook activiteiten voor de schakende (en nog niet schakende) jeugd. Iedere maandagavond van 19:00 tot 19:45 is er voor de jeugd de mogelijkheid te schaken onder begeleiding van één of meerdere jeugdleiders van de schaakclub. Het ‘schaakuurtje’ vindt plaats in onze clublocatie Trinitas aan de Coehoorn van Scheltingaweg 1 in Heerenveen. De bedoeling is dat theorie zoveel mogelijk wordt afgewisseld met de praktijk; de nadruk ligt op het spelen van partijen aangezien dit uiteindelijk de beste leerschool is.

Voor de lessen maken wij gebruik van de erkende stappenmethode van Cor van Wijgerden die ook door Nederlandse schaakbond wordt ondersteund (www.stappenmethode.nl). Stap 1 is soms voor een deel al thuis geleerd, dus de meeste kinderen beginnen in stap 2. Mocht er nog basiskennis ontbreken dan wordt er natuurlijk teruggegrepen naar stap 1. In principe is van iedere stap (1 tot en met 6) materiaal en kennis aanwezig, zodat de kinderen voldoende mogelijkheden hebben.

Op zaterdagen zijn er regelmatig toernooien die door verschillende verenigingen binnen de Friese schaakbond worden georganiseerd. Deze toernooien zijn soms individueel en soms in teamverband, over het algemeen wordt voor de toernooien een kleine eigen bijdrage gevraagd om zaken als zaalhuur en prijsjes te kunnen bekostigen.

Als je zin hebt eens te komen kijken ben je op maandagavond van harte welkom in Trinitas. Voordat je daadwerkelijk lid wilt worden, kun je twee of drie keer een kijkje komen nemen om te zien of je het leuk vindt. Hierna bedraagt de contributie 70 euro voor een heel seizoen (normaal gesproken loopt het seizoen van september tot mei/juni). Kom je later in het seizoen binnen, dan betaal je een bedrag voor het aantal maanden dat het seizoen nog loopt.